nuffnang

Thursday, December 23, 2010

Beli Baby Stuffs Lagi @ Anakku Warehouse Sales

05/12/2010 - Sun

Ni entry tercicir pasal aku terjah 3 warehouse sale dalam minggu yang sama beberapa minggu lepas. Start ngan warehouse Kose, Loreal n yang last sekali Anakku. Actually mula2 memang tak plan nak pegi coz sale Anakku tu kat Kampung Jawa, Klang. Jauh jugak la kan dari Damansara nak ke Klang. Tapi tetiba Ahad tu macam bosan dok kat umah tak pegi mana2. So dah petang gitu baru nak pegi. Dah la last day. Tak tau apa je yang tinggal.

Kali ni kitorang pegi warehouse sale mmg betul2 terasa betul2 warehouse coz buat kat dalam cam kilang or stor Anakku...Memang gelap, panas sempit semua ada. 1st time kot pegi tempat yang camtu. Time Pureen warehouse sale pun tak sesak sangat.


Baju newborn memang banyak giler. Murah pun murah. Bertimbun2 tapi baju ngan seluar kat tempat asing2. So kalau dah jumpa baju cantik ha pepandai la nak selongkar dalam timbunan lain nak cari seluar yg matching ngan baju tu. Aku tengok pun dah nak pitam. Terus tak jadi belek2 baju. Banyak lagi baby stuffs yang lain. Bedding set, botol susu, baby cot, play pen, stroller bla bla bla....Memang tak koser dah aku nak belek satu2 celah2 orang ramai tu.


Since kitorang pegi pun dah last day, so banyak la mende yang abis. Apa yang aku nak cari semua tak ada. Diapers Mamy Poko tak ada, tilam baby pun tinggal satu yang plastiknya dah tertanggal. Bath tub pun aku tak nampak. Lotion baby pun abis daaa....Yang sempat beli pun diapers Huggies ni. Beli new born size. Dulu time Pureen warehouse sale beli saiz S.


Beli baby wipes lagi. Baby oil n baby toiletries travel size yang ada baby bath, lotion, shampoo ngan powder. Kat Pureen beli jugak. Saje try Anakku jugak :P


Beli bantal ngan towel. Bantal actually dah beli tapi gatal nak beli lagi sebab cam tak best balik tangan kosong. Towel pun tak ada dalam list. Tapi time nak bayar dorang buat happy hour pulak 3 helai RM10. Rembat je la....


Lepas bayar je balik laju2 sebab aku tak sanggup berasak2 ngan orang ramai. Kalau perut tak boyot tak apa lagi kot. Ni tengok mak cik sebelah yang tak preggy selongkar2 baju sampai siku2 perut aku....huiiii...tak tahannn....ngeri je...baik la balik cepat. Before balik singgah kedai makan kat Shah Alam dulu nak early dinner. Restoran Amin Thai kat Seksyen 7. Ni memang tempat kitorang makan since study kat UiTM dulu lagi :P


Aku yang semakin mengembang dan berkembang :D

Biasa akan order 1 lauk, sayur ngan tom yam. Lauk pulak kalau order mesti ayam paprik. Tapi disebabkan time tu tengah super duper lapar, maka saje2 la gatal nak order ikan kembung 3 rasa sekor. Sekali sampai siap ada 2 ekor dalam pinggan. Orang kedai tu cakap ikan tu kecik....so dia letak 2 ekor. Padahal standard la ikan kembung besar tu. Tau la perut aku buncit kan...hiks! Macam banyak benor nak melantak. Last2 lagi sekor ikan tu tapau bawak balik makan kat umah malam tu.


Sayur harus lah order kailan ikan masin. Baru la ngam makan ngan tom yam.


Tom yam kat sini kalau makan memang nanges2 nak abiskan. Berasap telinga kejap. Tapi sedapppp. Puas hati la dapat makan :)


And gatal2 jugak order rojak buah sebab time masuk2 kedai nampak ada orang kat meja depan pintu tengah makan2 buah. Terus dan2 tu jugak teringin nak makan....ahaks! And lagi best orang sebelah yang baru sampai pun order jugak sebab terpengaruh ngan kitorang dok makan muka penuh kenikmatan tu....hehehe...padahal tak ada la sedap mana pun :P


Actually aku ada beli lagi baby stuffs selain kat warehouse sale tu. Nanti2 la story kat entry lain ye. Macam best plak shopping baby stuffs ni. Comel2 jek...Gerammm :P

p/s: Hari tu aku tengah ngadap keje depan lappy. Kebetulan nak kena verify something dalam system tu. Involve banyak calculation plak tu. Banyak data. Sekali tetiba baby kick2. Terus aku cam lupa aku tengah kira kat mana...hiks....lawak je time tu...sempat lagi aku gelak sorang2. Baby tengah bosan la tu tak ada orang nak borak2 ngan dia :P

11 comments:

Ayuraza said...

besss nyer mak baby makan..paling tak tahan yang paling bawah..sedapnyer rojak..craving2..hehe

xda dah ke warehouse sale nih..???
inform la len kali..len join memeriahkan majlis...

[DnaZz] said...

laa..u dtg jugak warehouse sale nie.kitaorg pon ader kat situ hari ahad tu.kalau tawu, leh tegur. i nak tegur, sure xcam u sgt..hubby pon xperasan u kot kat sana, dah rmai org kan..huhu

cuna said...

Ayuraza: hihihi...skrg ni sume mende nmpk sedap je.selera makin menjadi2 :P

warehouse sale ni awl bln aritu. mmg dh penah inform kat blog. tp ni kan entry basi...baru nk update beli ape ;)

cuna said...

Dnazz: i pun baru tau korg g jgk lps baca ur blog. mmg ramai giler org. ntah2 kalo cam pn mmg xkn perasan dlm kegelapan n sesak2 tu :P

fawwaznuha said...

wah..pegi sales lg..haritu scan kt KK ke private eh?..xreti la nk beli brg baby huhu..

Cuna, nt try komen kt entry sy ye..nk tgok dh ok blum

Mama Zara said...

mama pon pegi gak ni, tapi balik tangan kosong...ngeee...

gara-gara panas sangat, pastu gelap. dah tu amik je barang, tengok tak de rega. kotak terabur ntah mana (toys).terus letak balik.

yg x boyot ni pon leh rasa nak pitam :(

Nak hadiah Beads Blouse? Jom Join GiveAway ni

Entry Terkini:

Ragam Keluarga Inchik Moza - Dah lama buat, tapi peram.
Dunia Aku Ibu Muda - Orang lain pon nak smayang jugak & Malas=Tak Payah Makan

cuna said...

Fawwaznuha: aritu scan kat klinik biase je. kat KK dorg xpenah scan pun. setakat dgr jantung baby je.

sy pun main blasah je beli yg basic2. kang xcukup baby kuar blh topup2 lg kan :)

dh try komen. dh ok dah :)

cuna said...

Fawwaznuha: aritu scan kat klinik biase je. kat KK dorg xpenah scan pun. setakat dgr jantung baby je.

sy pun main blasah je beli yg basic2. kang xcukup baby kuar blh topup2 lg kan :)

dh try komen. dh ok dah :)

cuna said...

Fawwaznuha: aritu scan kat klinik biase je. kat KK dorg xpenah scan pun. setakat dgr jantung baby je.

sy pun main blasah je beli yg basic2. kang xcukup baby kuar blh topup2 lg kan :)

dh try komen. dh ok dah :)

cuna said...

Mama Zara: sy pun hampir2 blk tgn kosong. tp pikir penat dtg jauh2 grab la jgk ape yg blh walaupun sbnrnye dh ada mende2 tu. terlampau byk sgt brg kat situ sampai jadi serabut

sLEEping BEauty said...

singgah sini jugak tgk cuna ! :)