nuffnang

Thursday, December 16, 2010

Rewards for Myself

Hari tu aku dah ada buat entry pasal beli something kat Laneige n L'occitane. Tapi tunjuk paper bag je :P Malas la nak tunjuk isi dalam. Kang orang yang bukan kaki shopping macam aku ni sure geleng2 kepala je tengok :D But since Harim dah request nak tengok isi nya, maka aku reveal kan je lah.

Soh moh tengok dulu ada apa dalam paper bag merah Laneige ni...


Ada pouch polka dots merah. Cute jek. Kalau biru mesti ber'double' triple cute nyer :P


And ni isi dalam pouch merah tu. Aku nak beli Water Sleeping Pack EX tu je. Dulu kan aku pernah redeem sample ni....KLIK SINI....Dah pakai tu macam best pulak. Senang pakai mask terus tido. Tak payah nak basuh2 muka dah. Lepas tu rasa sejukkk nyaman gitu. Harga RM100. Tapi time beli tu memang ada promo bagi sekali free 3-pc travel size (Water Bank Essence, Balancing Emulsion n Skin Refiner) ngan pouch. Pakai voucher RM30 JJ...so bayar RM70 je ;)


Dekat L'occitane pulak saje beli alang2 dah dapat voucher kat dalam Cleo hari tu. Dapat la murah RM10 dari orang yang tak pakai voucher kan. Saje la nak try L'occitane ni camne. Maybe once in a lifetime je kot nak manja2 pakai L'occitane....ahaks!


Dapat pouch jugak. Siap macam envelope lagi. Set tu ada shampoo, conditioner, shower gel, sabun ngan foot cream. Harga boleh plak terlupa. RM89 kot. Kalau tak RM99.

Diari ni Myo punya RM15. Beli je dah alang2 dah jual kat situ n mmg tgh cari..
Ni pulak travel size skincare U Care yang aku beli time pegi makeover F.O.X hari tu. Ada Hydrating Spray, revitalizing serum n collagen amplifier. Tak ingat. Pun tengah promo RM98.
Sekali ngan Sheer Radiance Silky Mask....

Tu la hasilnya bila angin shopping aku datang. Lagipun tu je la terapi lepas dah stress keje 2 minggu berjaga sampai ke pagi buta. Siapa lagi nak bagi reward kat aku kalau bukan diri sendiri. Nak harapkan bos??? Kirim salam je la. Nak puji pun bercinta tunggu. Naik gaji lagi la jangan mimpi kalau setakat kerja bagai nak rak tapi tak pandai mengampu...hiks!

So bila dah shopping...terus ilang stress (^_^) Bahaya jugak kalau selalu stress ni. Bukan membahayakan kesihatan je....malah membahayakan duit2ku :P Tak pe2...Aku shopping pun tak mengikis duit sesape. Duit sendiri juge. So sekarang ni tengah dalam 'insaf mode'. Tak boleh shopping dah. Paling koman pun sampai habis pantang nanti ;) Entah boleh caye ke tak Cuna ni kan? hihihi....

9 comments:

mIZz *.* aYNa said...

cute nye bag polka dot tu, u tgk x travel bag pink polka dot laneige yg for RM400 and above purchase tu?? comel gilerrrrrrrrrrrrr =)

cuna said...

Ayna: oh ade ye?xpasan plak. polka dot merah jgk ke?tp rm400 above berpeluh jgk nk byr tu :D

The Me said...

ahaks!
gi la beli product etude house lak...
akak suka! :P

cuna said...

The Me: Alaaa bile akak nk letak pic kat blog?akak beli ape?xtau ape yg best

The Me said...

gambar tunggu kamera siap :P
ada set BB Cream + lip gloss + mascara + eye shadow 1 color jek rege RM110 x silap.
BB Cream tu - moisturizer + foundation katanya
I bought the compact powder jugak, sgt tantek teksturnya

~~su manje~~~ said...

salam sis
su singgah disini..
tak suka guna kotak chat...
tulis kat sini je..
salam kenal dari su..

cuna said...

su manje: salam...hai su...slm kenal...thx coz sudi singgah sini. jenguk2 la slalu ;)

nor shuhada said...

wangi² memang leh hilang stress

cuna said...

adda: betul3x. bile wangi2 rase cm aman damai jek...nk pegi spa pun tak suke. so pakai aje la sendiri :P