nuffnang

Sunday, December 12, 2010

Yahhhuuuu!!! I Dapat Bonus!

Alhamdulillah.....akhirnya dapat bonus jugak =) Excited hokey 1st time dapat full bonus. Lepas dah 3 tahun kerja baru nak merasa full bonus nih. Last year dapat jugak tapi half je sebab baru start kerja kat company sekarang ni. 1st job dapat bonus pun baru 3 bulan kerja. Lain2 company sume hampes tak bagi bonus...huhhh! Sebab tu aku lari....ahaks!


Bonus je la harapan bangsa dan negara coz nak tunggu increment memang berjanggut la kan. Bonus tu bonus jugak. Kalau aku bujang trang tang tang harus laju je pegi menyopping nih. Tapi memang dah plan awal2 bonus kali ni kena save untuk deliver nanti. So kalau agak2 nak shopping harus la pakai duit gaji. Agak2 tak cukup pandai2 la dok dendiam :D Kesian korang tak sempat nak mintak aku blanjer....hahaha...tunggu lain tahun je la ye ;)

4 comments:

Cik Shu said...

seronoknye dapat bonus. Shu keje 3 tahun bonus pun tak pernah rasa, kalau separuh pun tak dapat, full jauh sekali :(

cuna said...

Cik Shu: ni pun baru nk merasa. xpe2. u jgn sedey2. xdpt bonus maybe ade rezeki lain ;) company baru ade bg bonus x?

The Me said...

amboi sukanya!
tpkan bonus ni tax dia sgt melampau kan?
spjg kerja mmg time bonus jek, tax melampau2!

cuna said...

The Me: of coz la suke. berjanggut rase nk tggu bonus. nyibuk je tax tuh. kalo tak de tax ber'double' triple masyuknye ;)