nuffnang

Friday, December 24, 2010

Makeup and Skincare to Let Go

Halu2....hari tu bosan2 aku susun2 barang2 dalam drawer. Macam banyak la pulak. Being me yang sangat la suka shopping barang2 skincare n cosmetic ni memang susah nak buat2 tak nampak bila those stuffs ada promo atau less. So lepas ditapis2 dibelek2 aku rasa nak let go a few stuffs la kot2 ada orang yang tersinggah kat blog ni interested. Kalau tak interested korang boleh buat2 tak nampak entry aku hari ni :P

So semua barang2 ni still baru, lansung tak pernah pakai n of coz ori. No immitation. Reason to let go sama ada aku beli borong, tersalah beli, terpaksa beli sebab dah 1 set ngan barang yang aku nak dan aku rasa barang2 aku tu telah membiak dengan tak sengaja....hehehe...

Clinique Derma White Super City Block SPF 40/PA++. Sunblock yang sesuai utk korang yang ada oily or combination skin. Aku ada 3 sunblock ni sebab beli time warehouse sale kena beli sekali 3. So lagi 2 tu nak jual kat sesape yang berminat.

Clinique Derma White Super City Block (30ml) - RM40

Clinique's Derma White Brightening Solutions travel kit. Yang ni pun beli time warehouse sale tapi aku kirim kat orang. Actually tersalah beli sebab aku dah ada skincare ni sebijik yang sama. Still tengah pakai lagi. Sesuai utk very dry to dry combination skin.


Moisture Bar+Clarifying Brightening Lotion+Brightening Moisture Cream+Purple Pouch - RM40

Stila Silk Shimmer Gloss. Ni aku beli time Stila tengah sale giler2 last year. Sekarang memang tengah pakai yang lagi satu. Nude color. Untuk aku yang tak suka nude je aku topup gloss ni lepas pakai lipstick. Rasa vanilla walaupun aku tak pernah makan lagi :P And very da glittering lepas apply. Stila ni US product n dah tak ada kat Malaysia ni.

Stila Silk Shimmer Gloss - RM36



Estee Lauder Eye Lash Curler. Aku memang tak pernah n tak reti nak pakai mende alah ni. Jadi kenapa sungguh gatal nak beli kan? Well, ni pun beli time warehouse sale. Mende ni satu set ngan mekap2 yang lain.

Estee Lauder Eye Lash Curler - RM20



Estee Lauder Eye Liner in SoftSmudge Black. Beli 1 set ngan mekap yang lain. Nak let go sebab memang aku tak pakai eye liner pun.

Estee Lauder Eye Liner - RM15

Estee Lauder High Gloss High Brilliance in Jewel. Beli set jugak. Color more to maroon.

High Gloss High Brilliance in Jewel - RM20


Estee Lauder Signature in Black Cherry. Partner ngan gloss kat atas tu.

EL Lipstick Black Cherry RM25


So kalau ada sesape interested....kalau la kan....boleh email aku at cuna_02@yahoo.com Harga tu dah paling murah aku letak. Kalau pegi kaunter time sale pun memang tak kan dapat dah harga gitu tau....Harga tak termasuk postage...Sekian, time kasih....Enjoy ur weekends :)

p/s: Hari ni last day keje untuk tahun 2010. Next week cuti the whole week. Yahhoooo....Tahun depan baru start keje balik ;)

4 comments:

fawwaznuha said...

minatlah set 2 clinique tu..mmg pakai yg ni skg..tapi nk rembat dua2 x mampu la kot skg hehe..more pda travel kit tu..sng nak bwa jln2..yg selalu bawa toner tu yg besar punye..cop boleh?

cuna said...

fawwaznuha: nk cop yg ada pouch purple tu ke? bole2 :)

fawwaznuha said...

yup..dalm pouch tu de semua kan?cmner nk byr n pick eh?

cuna said...

fawwaznuha: nnt awk emel sy k. nnt tgk cmne :)