nuffnang

Tuesday, November 23, 2010

Baca Jangan Tak Baca

Hari tu lepas shopping barang2 dapur singgah myNews. Since preggy ni boleh kata hampir tiap2 bulan memang confirm aku beli magazine Pa&Ma ngan Mami&Baby. Start dari aku tau aku preggy lagi. Tapi ada la jugak la yang termiss. Bukannya apa. 1st time kan peknen. Serba serbi tak tau. Tak kan nak tunggu orang bagitau sebutir2 kan. At least lepas dah baca mag ni baru la rasa macam confident sket. Kalau tak risau pasal macam2.

Dah dapat Mami&Baby tu ternampak plak Cleo. Memang dah berzaman ye tak beli Cleo. Since dah kawen ni memang lansung tak pernah beli. Kalau tak kadang2 ada la jugak terrrbeli :P So saja la beli sekali.


Ni hasil mag yang aku dok beli tetiap bulan. Baca nya confirm la tak habis lagi kan. Ikut suka hati aku je nak baca topik mana. Kalau rajin bukak balik mag yang sama.


Yang tu baru yang aku beli. Belum lagi yang akak aku bagi sebeban lagi. Ni collection entah dari tahun bila. Tu yang previous entry keluar petikan Pa&Ma 2007 tu...hiks! Tapi kan....baca mag yang lama2 lagi banyak info yang best. Yang baru dah ketandusan idea kot.

Kesimpulannya collection Pa&Ma ngan Mami&Baby lagi banyak dari segala Cleo, Women's Weekly, Female bagai. Ni pun beli dalam setahun. Jarang2 je beli. Beli pun saje2 nak tengok latest fashion, promotion ke apa. Dalam2 tu jugak ada cerita pasal kerja n relationship.

So kat bawah TV tu penuh ngan magazine2 tu je la. Bosan2 selak2 mana yang tak baca lagi. Ehhh tu meja TV baru tau....baru nak expose :P Sebelah letak magazine mama2.

Side sebelah lagi magazine yang muda remaja. Ada nyelit jugak Gempak. Myo punya. Aku tak boleh nak baca Gempak. Kang pening kepala....hahaha....

Dulu rajin beli Cleo pun sebab boleh redeem freebies. Tapi ok jugak sebab boleh tengok the latest makeup or skincare. Tak dapat beli pun at least boleh jamu mata. Cleo bulan ni dapat sample shampoo ngan conditioner Sunsilk. Pastu dapat sikat pink tu. Konon boleh buat test sendiri "Capai lah markah 10"....ha gitu....macam dalam iklan :D

Lagi ada poskad L'occitane tu. Dah nak Christmas + year end ni memasing sibuk buat set promo. Murah la kot dari biasa. Pastu kalau beli Cleo boleh la pakai kad tu beli set yang murah 10 hengget dari promotion price.

Baby sungguh aktif pepetang lepas hujan ni. Sampai senget2 perut aku ni ha kena sepak terajang....huhuhu....Baby suruh pergi scan tengok dia kot kan :P

6 comments:

.:Mrs. Engineer:. said...

comey tepon hijau...he3...

sy br bli pa&ma 2 keluaran...he3...mama&baby tu best gk eh?nk bli gk lh nnt... :)

cuna said...

Yanie: Tu tepon free TM kasi. Giler striking kan? tp mmg dh no choice. amik aje :)

kdg2 mami&baby tu info dia lg best. so susah2 nk compare tu yg g beli 2 skali tu :P

- miSs A.R.E.E.N.A.D.I.R.A - said...

huhu...bnyak nye magazine...areen suke kumpul remaja n dara..mama areen suke kumpul wanita...aha! neway, hope baby dlm pwot sihat...eh! lupe lak..salam kenal dari areen...n folowing u

cuna said...

Areena: thx 4 da wish :) tak de la byk mana. tu stok dari thn lepas. xpnh beli remaja n dara pn so far. skrg ni cm dah xlayak je nk beli T_T

akmafaizal said...

bnayaknyer magz..rajinnyer beli.hehe :)

cuna said...

akma: blh la. tu stok dari last year. blh jadikan bhn nk tmbh info or selak2 time tgh bosan2 ;)