nuffnang

Wednesday, November 24, 2010

Bila Dah Terlebih Cuti

Semalam dapat emel dari bos terus gelabah tengok cuti banyak gila nak kena clear kan by the end of this year. Tinggal lagi sebulan lebih je pun dah nak abis tahun ni. Jenuh garu kepala yang tak gatal ni celah mana la nak apply leave. Dah la project tengah jalan. Mana boleh suka suki je nak cuti lama2. Kalau tak silap hari tu dah abiskan 5 hari cuti time sakit2 perut tu.

Nak kata rajin sangat sampai tak cuti tak jugak. Tapi tu la kan. Time orang cuti aku pergi kerja. Mana la replacement leave tak berderet. Cuba dia convert jadi duit....huwahhhh...boleh aku shopping sakan kan :P Total cuti nak kena clear kan 12 hari. Apa la nak buat melangut sorang2 kat umah nanti. Cuti Myo pun dah habis :(

Nak carry forward semua cuti pun tak boleh. Kalau tak, boleh la pantang lama sket nanti. Kalau gomen dah sah2 boleh amik cuti 3 bulan. Macam aku 2 bulan je la nampaknya T_T So kalau cuti nak buat apa ye? Nak pergi mana? Ada sesape nak bawak aku pegi jalan2 tak?ahaks!

4 comments:

Cik Shu said...

wah... banyak nyer cuti. meh derma sini skit. Cuti banyak, Lepak umah, beli movie banyak2 dan tengok movie secara maraton.

cuna said...

Cik Shu: kalo blh derma dh lama dah derma ni. buat blog giveaway kasi cuti sorg sehari...hahaha...

emm...cam menarik jgk idea tu.tp alangkah bosannye lyn movie sorg2. mau pitam tgk movie je ari2:D

akmafaizal said...

ngeh3..klau cengitu, p jln2 cari pasal kat library ke, kat mana2 expo ke, kan tgh banyak org buat mcm2 ekpo time skang ni..ekeke..ade ke?

gi tgk mcm2 ade kat astro studio laa..kn mcm2 ada program kat sna. menyelit jela..boleh gk djadikn n3 nnt

cuna said...

akma: waaa xrajinnye nak g library.hiks...dah lama tglkn zaman g library since dh abs study :P emm expo tu dh xlepas kot nak g time2 tgh boyot ni...

astro studio?xpnh smpai la plak. lgpn dilarang g tmpt hiburan esp time2 preggy ni...huhuhu....but tenkiu2 coz sudi bg suggestion =)