nuffnang

Tuesday, November 30, 2010

Honeymoon: Japanese Tea House Part 2

Sambungan entry semalam....

WARNING: Entry ni akan dipenuhi gambar kitorang berdua. Disebabkan kena posing banyak2 dlm masa yg ditetapkan maka kadang2 harus la terkeluar posing yang pelik2. Sila bertahan ye =) Kalau tak tahan, boleh tutup blog ni cepat2 :P

Myo jumpa jugak baju yang color biru. Baju laki tak tau panggil apa. Kimono jugak ke eh? But i loike la baju ni. Macam2 ala2 samurai gitu >.<


Time ni just kitorang ngan ada 1 family tu je yang beria amik gambar sebab kitorang je yang sewa baju. Orang lain datang jalan2 je. So sebab ada family belakang tu kena la sopan santun sikit. Kang dorang geleng2 kepala pulak tengok newly weds nih :P


Tapi bila tengok kiri kanan line clear je, terhasil la pose2 yang tak disengajakan.....kekekeke...


Aku pun tak tau nak namakan ni pose apa....Korang terima la ngan seadanya ye :D

Duta Tatami Spa.....Pastu berduyun orang datang buat treatment kat sini....ahaks...Tengok duta la kan ;)


Kitorang bergambar kat tepi2 spa je. Idak la terpikir nak pergi spa bagai kan.


Serius kitorang bergambar sakan sampai ketandusan idea nak buat gaya apa. Macam dah terbiasa time kenduri semua akak photographer yang bagi demo nak buat gaya apa. Tetiba sampai sini kena pikir gaya sendiri....hahaha....over betolll! Last2 Myo yang suggest kan nak buat pose apa.


Ni idea Myo....aku lakonkan balik je....ahaks!


Ni gaya menahan sakit perut+pinggang akibat kena ikat ngan tali tu. Ketattttt giler. Semput2 tahan nafas. Dah la aku tak sihat sangat time ni....




Balik2 kitorang berlegar area pondok ni je la. Kang jalan jauh2 tak larat nak patah balik. Tu pun selisih ngan visitor2 lain sengih2 je tengok kitorang. Sebab time tu memang tak ada orang sangat yang sewa baju macam tu. Ramai yang jalan2 makan angin je.


Kalau honeymoon gini la gaya nya. Myo amik gambar aku, aku amik gambar Myo. Kalau nak amik berdua pun set timer je la. Tu pun kena tengok tempat jugak.


Hohhhh....tak larat dowh nak letak caption. Banyak pulak gambar. Gambar2 ni dah agak lama aku upload lepas tu simpan je dalam draft. Malas2 je nak letak caption. Ni alang2 aku tengah cuti boleh la nak pot pet pot pet.....


Yang ni tak ingat siapa punya idea buat pose cenggini.....Kat tengah2 hutan boleh la buat pose pelik kan :D


Lepas tu melepet jugak la kepenatan. Luar tu nampak baju macam biasa je. Tapi dalam tu kena ikat tak yah cakap la. Nak bernapas pun susah. Dah la time kenduri aku kena pakai korset ketat. Boleh pulak mak andam tu tersalah jahit. Bukan nak pakai sangat pun mende alah tu. Tapi memang dah satu set ngan baju. Redha je la....Tu yang awal2 dah surrender tukar baju kurung before kenduri habis T_T

Us....rindu plak saat2 ni. Sekarang nak pergi bercuti pun susah.....haihhhh...Asal plan je semua tak jadi...hmmm...Tu nanti ngadu kat entry lain pulak la ye...


Memang banyak giler la bergambar kat sini. Tu pun aku tak upload semua. Jenuh korang nak tengok....Punya la tak nak bergambar berdiri tegak je. So harus la senget lentok lentik segala bagai....=)


Last2 give up tak larat dah nak bergambar. Padahal masa tak habis lagi. Cukup2 la kan....Tu pun time nak pulangkan baju rasa macam sayang je. Dok nak tak nak. So amik gambar lagi last snap.


Sempat main cak-cak dulu....hohoho.....


Bila dah dapat bukak tali yang kat perut tu huhhh....memang legaaaa....


Next, kitorang singgah Botanical Garden jugak. Still kat area Japanese Village. Next2 entry okay.....Dah selonggok gambar aku letak kat entry ni....bubbye.....

4 comments:

Ana Mardia said...

woww..bestnya..!!

cuna said...

ana: hai ana...best la jgk. ni je la tmpt yg paling jauh ktorg blh g for honeymoon time tu T_T

ShazlinaSaad said...

wah..bes2 bole p nnti..hehe

cuna said...

Shazlina: hai shazlina! best la jugak. tmpt yg sesuai blh g time nk santai2 ujung mggu :)