nuffnang

Monday, November 15, 2010

Mission Accomplished!

Sambung balik cerita Langkawi aku yang tersangkut2 tu. Tak larat nak harung semua sekali satu entry. Kan hari tu lepas balik shopping aku cakap kitorang ada mission. Haaa...ni la mission nya. Pergi pantai. Ada orang nak lepaskan geram mandi laut. Kitorang sanggup stay kat chalet yang tak best tu semata2 nak dekat ngan pantai. Padahal family aku dah pindah stay kat chalet lain plak yang lagi best dan memang best :P Cerita chalet yang best tu lain entry ye.

Ni orang yang excited nak pergi berendam....


Aku? Tak berani la plak nak join sekali coz dah preggy ni. Risau kot jadi pape. Just for pre caution la kan. Geram jugak nak mandi laut walaupun tak reti nak berenang. Tapi Myo pandai je. Kalau tak boleh la tumpang sekaki kan. Maybe lain tahun la kot.


While tunggu Myo aku amik2 gambar je. Tengok2 pemandangan pantai. Macam tak percaya je dapat sampai pantai time. Like dream come true. Rasa hilang semua stress. Ni tengah stress kerja rasa macam nak pergi pantai lagi je. Sure dapat hilangkan segala kepenatan kerja tunggang langgang sepanjang 2 minggu ni.


Time tengah dok sorang2 tu dok tengok orang main banana boat la...jet ski la....semua aku tak boleh naik. Tetiba ternampak payung terjun tu. Wahhhh teringinnya nak naik. Dulu datang pantai tak heran pun. Aku pun pelik. Baby ke yang nak naik ni?? Lagipun boleh naik 2 orang ngan Myo sekali. Tak adala aku takut sangat. Dulu mana boleh kan


Aku tunggu tak lama pun coz tak sampai 10min Myo dah tak nak berendam dah. Dia cakap rasa macam ikan duyung mandi sorang2 tak ada geng....bosan giler....hahaha....tapi memang betul pun. Orang lain semua ber'geng'. So macam meriah la kan. Boleh splash2 air bagai.

Lepas tu aku suarakan la hajat di hati nak main payung terjun tu. Awal2 Myo tak bagi tapi lepas tu ok je. Tambah2 elok je time tu orang yang jaga orang main payung terjun tu tegur kitorang. Siap promote la bagai. Lagi la aku tak boleh tahan nak naik jugak. Bila tanya orang tu boleh ke aku naik coz preggy. Dia cakap ok je sebab landing biasa2 je. Kitorang pun apa lagi. Balik bilik, amik duit, Myo tukar baju yang dah basah lencun n siap roger2 adik aku suruh datang amik gambar lagi :P

Sekali bila dah sampai tepi pantai balik, orang tu datang cakap tak boleh naik plak. Angin dah tak kuat. So dorang tak nak take risk bagi aku yang preggy ni naik. Huwaaaaa....Dan2 tu jugak aku buat muka sedih T_T Dah la adik aku dah sampai nak amik gambar. Elok2 dia bersantai kat bilik aku suruh datang. Dok kat chalet lain plak tu.
So ini adalah muka hampa dan kuciwa sebab kempunan tak dapat naik payung terjun. Masalahnya tengah bersemangat giler tetiba tak jadi. Tu yang frust menonggeng tu. Tak pe....tak pe...Lain kali aku datang pantai confirm akan ku naik itu payung terjun.


Alang2 adik aku dah bagi jelingan manja tu aku pun suruh la dia amik gambar kitorang berdua. Buat2 la muka ceria.


Bila abang tu lalu lagi sekali dia cakap sori lagi....huhuhu....nampak benar muka ku yang kuciwa tu tau. Memang tak dapat nak di'cover' dah.


Time tu dah nak senja. So jalan2 je kat tepi pantai tu dari hujung ke hujung. Lalu kat tepi2 air tu sambil berpimpin tangan.....hehehe....syoknyaaaa...macam dalam drama :P


Before balik...tulis nama atas pasir dulu....lalalala


Jangan lupa tambah bunga.....hikhikhik


Cantiknyaaaaa pantai....tetiba rasa nak pergi cuti kat pantai lagi. Actually mana2 pun tak kesah la. Tapi di saat ini rasa macam nak sangat pergi bercoti. Babymoon pun belum lagi ni :P


Lusa dah nak raya. Aku still lagi sibuk dengan kerja. Bosan je. Tu la. Siapa suruh kerja IT. Pergi mana2 company pun macam tu la jugak. Nasib la labu....Mesti dah ada orang yang dah start balik kampung kan. So aku nak wish la siap2. Selamat Hari Raya Aidil Adha! Yang nak balik balik kampung tu sila la drive safely :)

2 comments:

nor shuhada said...

kalo dpt naik parachute tu mst bez!dulu kite short kos kat arau ko xnaik ke?eh..ko buat short kos gak kn?hehehe

cuna said...

Adda: Tu la pasalnya. dulu tak heran pun nak naik. Ni dah preggy boleh plak kemaruk tetiba nak naik sgt :P